22 листопада 2023 року відбулася гостьова лекція від співвласника ПМ «Трейдс» Михайла Мартинюка для студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування (Агропереробка та інжиніринг)» на тему: «Комплексне оснащення закладів харчування». Гостьова лекція була в рамках вивчення дисципліни «Технологічне обладнання агропереробних і харчових виробництв» (викладач Максим Марченко) та «Обладнання підприємств громадського харчування» (викладач Віктор Федорів).
Михайло Мартинюк ознайомив студентів з організацією харчоблоку на підприємстві громадського харчування. Особливу увагу приділено тепловому обладнанню, яке використовуються в закладі харчування: пароконвектомати та печі конвекційні, печі пекарські; печі для піци на дровах, газові, електричні, тунельного типу; плити індукційні, електричні, газові; шафи пекарські, шафи жарочні.
Також під час лекції деталізовано обладнання, яке використовується на підприємствах громадського харчування, а і на підприємствах харчових виробництв : холодильне обладнання (холодильні, морозильні камери; шафи шокової заморозки; шафи для вина; льодогенератори; складати; столи для піци); електромеханічне обладнання (промислові мʼясорубки, блендери, тістоміси, картопелечистки, овочерізки, вакуматори); посудомийні машини (бокаломийки; фронтального та купольного типу загрузки; котлемийкт).
Лектором було зазначено, що використання сучасного устаткування та обладнання дозволяє значно зекономити витрати енергетичних та матеріальних ресурсів, забезпечити високу якість та покращити смак став в закладах громадського харчування та продуктів харчування загалом.
Особлива подяка Михайлу Мартинюку за приділений нам час та змістовну лекцію! Щиро дякуємо ПМ «Трейдс» за співпрацю!
Колектив кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії