Перейти до вмісту

Академічна доброчесність: правила та відповідальнсть здобувачів вищої освіти

Сьогодні, в рамках дисципліни “Вступ до спеціальності”, для першокурсників, які вступили на навчання за освітніми програмиами «Агроперобка та інжиніринг» та «Агроінженерія» спеціальностей 133 Галузеве машинобудування та 208 Агроінженерія освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр проведено заняття на тему: «Академічна доброчесність: правила та відповідальність здобувачів вищої освіти». Заняття провела завідувачка інформаційно-біблографічним відділом Хмельницького національного університету — Оксана Бичко.

У межах заняття детально розглянули нормативно-правову базу академічної доброчесності в Україні. В інтерактивному форматі проаналізували принципи академічної доброчесності, розглянули діяльність структурних підрозділів Хмельницького національного університету, що популяризують академічну доброчесність та забеспечують її дотримання. Значну увагу приділили розгляду форм проявів академічної недоброчесності.

Спікер звернула особливу увагу здобувачів освіти на принципову важливість дотримання питання академічної доброчесності для здобувача освіти, а також закликала за жодних обставин не порушувати культуру доброчесності, сформовану в університеті за роки його існування.

Завідувач кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії – Андрій Мартинюк