Сьогодні, в рамках вивчення професійно-орієнтованих дисциплін, студенти спеціальностей 133 «Галузеве машинобудування (Агропереробка та інжиніринг)» та 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали до провідного підприємства Хмельниччини з виготовлення хлібобулочних виробів – ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ». Заняття для студентів провів головний механік підприємства – Володимир Вишталюк.
Розпочали заняття з вивчення будови та особливостей експлуатації для підготовки сировини для випікання хлібобулочних виробів. Згодом студенти перемістились до локації розміщення обладнання для замішування та обробки тіста. Машини, які вивчили студенти в даній локації, здійснюють операції замішування, поділу тіста на шматки зазначеної маси, надання їм певної форми: кулястої – на тістоокруглювальних чи батоноподібної – на тістозакатних машинах, а також операцію вистоювання сформованих тістових заготовок у спеціальних шафах. Під час вистоювання тістові заготовки розпушуються, збільшуються в об’ємі. Ця операція забезпечує надання об’єму хлібобулочним виробам та формування пористої структури.
Далі студенти перемістились до локації розміщення обладнання для випікання та детально вивчили будову, особливості експлуатації ротаційної печі ROTOR компанії Real Forni (Італія).
Завершенням заняття стало частування студентів смаколиками, які виготовляє та реалізує підприємство.
Завідувач кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії – Андрій Мартинюк