Спеціалізація: “Агропереробка та інжиніринг”
У процесі навчання студенти здобувають:
поглиблені теоретичні знання і практичні навички з розробки, проектування, експлуатації та обслуговування обладнання агропереробної галузі та харчової групи готельно-ресторанного бізнесу, моделювання процесів і апаратів, використання технологічного обладнання переробних виробництв, використання холодильної техніки, систем автоматизованого проектування та комп’ютерного моделювання процесів, основи маркетингу та менеджменту, а також з бізнес-планування підприємницької діяльності (власної справи) у сфері міні-переробки, громадського харчування (ресторани, бари) та підприємств харчової промисловості.
Особливості підготовки спеціалістів:
Студенти спеціальності набувають загальних компетентностей що дає їм можливість застосовувати інформаційні та комп’ютерні технології, використовувати інженерні знання у практичних ситуаціях, навчатися та оволодівати сучасними знаннями, працювати самостійно та у складі команди, вивчаючи професійні дисципліни; оволодівають знаннями та навичками із застосування сучасних аналітичних методів та комп’ютерних програмних засобів для розв’язування інженерних завдань, визначенню техніко-економічної ефективності впровадження нових зразків технологічного обладнання, систем автоматизації та робототехніки, використанню інноваційного потенціалу у проектних розробках, забезпеченню ефективної роботи на підприємствах.
Профілі підготовки:
- обладнання підприємств загально-харчового та торгівельного призначення (кафе, ресторани, бари, магазини, кондитерські фабрики, молокозаводи, хлібопекарні, пивоварні та лікеро-горілчані заводи, м’ясокомбінати та ін.);
- обладнання машинобудівних підприємств різного призначення (хімічне та важке машинобудування, агрегатні заводи, холодокомбінати, дослідні ремонтно-механічні інститути та ін.);
- обладнання підприємств агропереробної галузі (елеватори, млини, крупозаводи тощо);
Сфера діяльності випускника
- підприємства з виробництва та продажу продукції агропереробної галузі;
- підприємства з виготовлення та реалізації машин і апаратів переробних виробництв;
- дилерські, представницькі та консультативні фірми з сервісного обслуговування обладнання харчової промисловості;
- бізнес-планування та організація власного підприємства із виробництва харчових продуктів
Посади, які можуть займати випускники спеціальності
- керівні та інженерні посади відділу головного механіка, конструкторських бюро, відділень та підрозділів систем автоматизованого проектування;
- фахівець з сервісного обслуговування, ремонту і монтажу машин та апаратів агропереробних виробництв;
- спеціаліст із сертифікації та стандартизації обладнання агропереробних виробництв;
- менеджер з експлуатації, ремонту та продажу машин та апаратів харчових виробництв;
- приватний підприємець (організація міні-переробних підприємств – приватні міні-пивоварні, сироварні, ковбасні цехи тощо)
Контакти:
м. Хмельницький, вул. Інститутська 11, корпус 3, ауд. 3-224.
тел. 097-175-84-44.
e-mail: khmnu.gma@gmail.com – пошта кафедри.