Перейти до вмісту

Федорів Віктор Михайлович

Федорів Віктор Михайлович

к.т.н., доцент

Профілі в наукометричних базах:

SCOPUS

Web of Science

ORCID

GoogleScholar

ResearchGate

Освітня кваліфікація:

  • 1994 – закінчив Національний університет харчових технологій за спеціальністю «Машини і апарати харчових виробництв», кваліфікація – інженер-механік, диплом КК №010740 від 03.06.1994 р.
  • 2005 – захистив кандидатську дисертацію на тему: «Дослідження процесу просіювання сипких матеріалів з метою удосконалення конструкцій просіювачів і збільшення ефективності їх роботи» за спеціальністю 05.18.12 — Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв у Національному університеті харчових технологій, яка була затверджена рішенням президії ВАК України від 8 червня 2005 року, диплом ДК № 029753.
  • 2008 – отримав вчене звання доцента кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (12ДЦ № 021956 від 23 грудня 2008 р., виданий Міністерством освіти і науки України, протокол № 6/29-Д).

Сфера наукових інтересів:

“Дослідження інтенсифікації процесів просіювання сипких матеріалів для виробництва хлібобулочних виробів”

Патенти України:

  1. Патент України №34107А UA, МПК 6 А21В7/00, В07В1/00. Просіювач / Лісовенко О.Т., Ковальов О.В., Федорів В.М. (Україна); Заявлено №99063046, 06.1999; Опубл. 15.02.2001. Бюл. № 1.– 3 с.
  2. Патент України № 48675 UA , МПК 7А21В/С5/ Тістодільник / Аністратенко В.О., Ковальов О.В., Федорів В.М., Димніч О.В., Пилипенко В.М., Шуляк С.О. (Україна); Заявлено №2001117628, 08.11.2001; Опубл. 29.05.2002. Бюл. № 1.– 3 с.
  3. Патент України на корисну модель №148478 UA , МПК A01B 33/10 (2006.01) A01B 39/20 (2006.01). Ніж ґрунтообробної машини / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Підлісний В.В., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2021 01542; Опубл. 11.08.2021. Бюл. № 2.– 4 с.
  4. Патент України на корисну модель №151959 UA , МПК (2022.01) B02В 1/00 (2006.01). Спосіб переробки зерна гречки в крупу / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Семенов О.М., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2022 01464; Опубл. 05.10.2022. Бюл. № 40.– 5 с.
  5. Патент України на корисну модель №152367 UA , МПК (2022.01) F25B 1/00. F25B 1/04 (2006.01). Повітряний тепловий насос / Стадник І.Я., Піддубний В.А., Чагайда А.О., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2021 06118; Опубл. 18.01.2023. Бюл. № 3.– 4 с.
  6. Патент України на корисну модель №152368 UA , МПК (2022.01) F25B 1/00. F25B 1/04 (2006.01). Повітряний тепловий насос / Стадник І.Я., Піддубний В.А., Чагайда А.О., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2021 06119; Опубл. 18.01.2023. Бюл. № 3.– 4 с.
  7. Патент України на корисну модель №152600 UA , МПК (2023.01) B02C 18/00 A23F 3/12 (2006.01). Пристрій для подрібнення харчових матеріалів / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Семенов О.М., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2022 01463; Опубл. 22.03.2023. Бюл. № 12.– 5 с.
  8. Патент України на корисну модель №152826 UA , МПК A21C 3/10 (2006.01). Індукційний перетворювач / Стадник І.Я., Краєвська С.П., Піддубний В.А., Федорів В.М. (Україна); Заявлено № u 2021 06317 ; Опубл. 19.04.2023. Бюл. № 16.– 5 с.
  9. Патент України на корисну модель №153330 UA , МПК A21C 3/10 (2006.01). Обладнання для вирощування мікроорганізмів / Стадник І.Я., Краєвська С.П., Піддубний В.А., Федорів В.М. (Україна); Заявлено 04.04.2023; № u 2022 01748 ; Опубл. 21.06.2023. Бюл.№ 25.– 5 с.

Монографії: 

  1. Стадник І. Я., Піддубний В.А., Хареба О.В., Федорів В.М., Підгорний В.В. Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів: МОНОГРАФІЯ. [Текст]. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ. –Тернопіль : 2021. –372 с.
  2. Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Федорів В.М., Кузьмінська І.М. Обгрунтування режимів та параметрів обладнання для термічної обробки харчових продуктів: МОНОГРАФІЯ – Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2021. – 550 с.
  3. Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Федорів В.М., Семенов О.М., Підлісний В.В. Аналіз методів експертизи якості, ідентифікаціїї та виявлення фальсифікації харчової продукції і сировини : МОНОГРАФІЯ – Вінниця : ТВОРИ, 2023. 416 с
  4. Приліпко Т., Федорів В. Теоретичні основи вивчення обладнання харчової галузі майбутніми інженерами-технологами в умовах інтенсифікації сучасного виробництва // Сучасні тенденції забезпечення якості підготовки фахівців: проблеми та шляхи їх вирішення в умовах глобалізації та євроекономічної інтеграції: колективна монографія / за заг. ред. : В.В. Іванишин. Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет». – Херсон: Олді+, 2022– с.321-331.
  5. Семенов О.М., Підлісний В.В., Федорів В. М., Горбатюк М. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2 томах / за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Тернопіль : Крок, 2021. Т.2. Природничі науки.– с. 20-30.
  6. Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Федорів В.М., Кузьмінська І.М. Оцінка методу обробки колагенвмістної сировини за використання біотехнологічних прийомів // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2-х томах/ за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Тернопіль : Крок, 2021. Т.2. Природничі науки. – с.204-216.

Навчальні посібники:

  1. Процеси і апарати харчових виробництв. – Ч.1. Гідромеханічні процеси / С.Д.Борук, В.М.Федорів: навч. посібник. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022. – 177 с.
  2. Моніторинг виробничих процесів / С.Д.Борук, В.М.Федорів: навч. посібник. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022. – 127 с.
  3. Модернізація технологічних процесів харчових виробництв: навчальний посібник / С.Д.Борук, В.М.Федорів. – Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022. – 103 с.
  4. Наукові основи харчових технологій: навч.метод. посібник / уклад.: Федорів В.М., Кобаса І.М., Борук С.Д. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021. – 120 с.
  5. Технологічна експертиза харчової продукції: навч.метод. посібник / уклад. Федорів В.М., Кобаса І.М., Дійчук В.В. – Чернівці : Чернівецький нац. ун-т імені Юрія Федьковича, 2020. – 180 с.

Дисципліни:
для бакалаврів:

  • Експлуатація та технічне обслуговування машин.
  • Обладнання підприємств громадського харчування.
  • Загальна технологія харчових та агроперобних виробництв.

для магістрів:

  • Проектування підприємств харчових виробництв.

Контакти
e-mail:fedoriv55@ukr.net